Hozzászólás

De jó lenne, ha azt csinálhatnék, amit akarok! Hát persze.

Játsszuk azt, hogy innentől fogva csinálhatod! Tudod, hogy mit tennél? Van erre terved?

Ha igen, akkor oszd meg velünk, mert Te vagy az, aki a saját útját járja. Ha azt hitted, hogy van, de még sincs, akkor itt az ideje, hogy kitalálj valamit.

Ha rájössz, hogy valójában fogalmad sincs, akkor a valószínűleg „legtöbb ember” közé tartozol, vágysz a szabadságra, de azt gondolod, hogy az a számodra nem járható út.

Most azt hagyjuk is, hogy a szabadság azt jelenti-e, hogy azt csinálok, amit akarok, mert nyilván nem, de felteszem, hogy a mondanivalóm pontatlanságában is érthető. Azért vetettem fel mindezt, hogy ráirányítsam a figyelmeteket egy régebbi bejegyzés egy pontjára:

“Mit vihetsz haza a CCH-ról a 3. nap végén?

……..

……..

  • ismereteket, arról, hogy mi történik, ha nem mások mondják meg nekünk, hogy mit érezzünk, gondoljunk, cselekedjünk…
  • ………”

A „csoportban” (ami a 20. század nagy találmánya by Rudas J.), az akarat-szabadság szempontjából az történik, hogy van néhány szabály, ami a csoport kereteit biztosítja. A szabályok egyike-másika viszont mindig arra vonatkozik, hogy a csoporttagok az érzéseiket, gondolataikat, – műfajtól függően – cselekvéseiket, szabadon fejezzék ki. A csoportvezetők adják a csoport kereteit, és a csoporttagok töltik ki tartalommal. Mindenki annyit visz el a csoport(ok)ról, amennyit beletett.

A „20. század nagy találmánya csoportokban” az emberek bizonyos szempontból játszanak. A “játék” is egy olyan szó, mint a “csoport” -, nagyon sok mindent jelenthet. A szóban forgó és a CCH-n is létrejövő csoportokban (itt, itt, itt, és itt, meg itt, +itt,)  azt jelenti, hogy óhatatlanul kapcsolatokba hívjuk egymást, és meglátjuk, megtapasztaljuk, átéljük, hogy mi történik bennünk, és velünk, és másokkal. Abból a szempontból játék, ahogy játék az üzletelés, az alkudozás a piacon, és a viszonyainkban, a beszélgetés, a színház (nemcsak a színpadon, hanem a színészek és a nézők között is), a flörtölés, az udvarlás, és még egy csomó minden. A „színház az egész világ” azt is jelenti, hogy „játék az egész világ”.

Elmegyünk három napra Siófokra „csoportozni”, és nagycsoport, középcsoport és kiscsoport játékokat játszunk, hogy társas / társadalmi önismeretet szerezzünk. Amiben megvizsgálhatjuk a cselekvési szándékainkat és lehetőségeinket is.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: