Hozzászólás

“Teszek azért, amit fontosnak tartok, mert nincs más,aki megtegye helyettem.”

A letaglózás után saját élmény a csoportokról, benne a NAGYCSOPORT és ennek posztnak a címe, itt

Hozzászólás

“És most?!” 2020. március 27-28-29.

Szakmailag gyönyörködöm, emberileg le vagyok taglózva. Szubjektív tudósítás, Civil Csoport Hétvége 2017.

tudósított Halász Dóra Veronika.

Hogy miért csak most kerül ide a CCH Blogjába?

Bár nem a CCH-tól, de 2017-től én is le voltam taglózva, és nagyjából most jutottam el odáig, hogy visszatérjek ide. Délután rákerestem a “társadalmi önismeret-“re, és ezt találtam. Köszönet a szerzőnek!

 

Hozzászólás

A szavannán szaladgáló embert mi segítette? (egy verzió)

Emlékeztetőül: a 2018. március 2-3-4. CCH címe: “Erő, viszonyok”. 2018-as blog-kezdetnek ehhez asszociáltam az alábbiakat. Kicsit kockáztatva, mert még nem olvastam el az egész interjút…

Csányi Vilmos mondja ebben az interjúban: https://24.hu/kozelet/2015/09/24/csanyi-vilmos-orban-nem-erti-ezt-a-viagot/

„Az emberi intelligenciának igen lényeges eleme, hogy képes az absztrakcióra, és az is nyilvánvaló, hogy miért képes. Amikor a szavannán szaladgált, nem a másodfokú egyenletek segítették az életét, hanem a közösség. A közösségfogalom kialakulása pedig egy hatalmas ugrás, amikor olyat tudunk elképzelni, ami nagyobb nálunk, befoglalja ugyan a csoporttagokat, de annál jóval több, előttem is volt, utánam is lesz. Ha van egy közösség, akkor tudom, hogy nálam nagyobb, hatalmasabb, ERŐsebb, segít rajtam, odatartozom. Az evolúcióban azért fejlődött ki ez a képesség, mert ez kellett a túléléshez. Ha már képesek vagyunk így absztrahálni, akkor ezt a hatalmast Istennek is elnevezhetem, vagy szellemnek, vagy ördögnek, abban ezután már semmi különös nincs. Az igazi nagy ugrás tehát az absztrakció képességének a megjelenése, aminek értjük a mozgatóEREJÉT utána a többi csak mese, amit a vallások istenről alkottak.”

Hozzászólás

Interjú a Magyar Narancsban a CCH-ról

15 nap múlva kezdünk, és 20-a hétfőig érdemes még jelentkezni a CCH-ra! Aki mostanában jelentkezik, az lehet a 100-ik ember!

A tegnapi Magyar Narancs-ban a fenti címen jelent meg Legát Tibor több mint két oldalas interjúja Borbándi Jánossal és Bokor Lászlóval a CCH-ról (8-10.o.) .

Így kezdődik:

“Néhány csoport-pszichoterápiában jártas szakember vadidegeneket hívott össze egy három napos rendezvényre. A Civil Csoport Hétvégén közösen, önmagukon keresztül próbálták megérteni, hogyan működik a demokrácia, működhet-e egyáltalán. Az első ilyet 2012-ben rendezték, most a hatodikra készülnek”

2 hozzászólás

Szolgálati Közlemény

Kedves Jelentkezők, akik már átutaltátok a részvételi díjat, de nem küldtetek Jelentkezési lapot!

A szállás, az étkezés, a csoport választások miatt mindenképpen vegyétek fel velünk a kapcsolatot!

Hozzászólás

Kis különbségek nagy következményei

“Évek óta benne vagyok a Civil Csoport Hétvége nevű kezdeményezésben, amit tizenvalahány csoportozó kollégával hoztunk össze. Egy ez háromnapos esemény minden tavasszal, amit nem a szakmának, hanem minden kíváncsi civilnek szánunk, aki hajlandó odahozni a „civil énjét”. A dolog arról szól, hogy összegyűlünk, megéljük magunkat társas lényként különböző méretű csoportokban, és tapasztalatokat szerzünk, hogy hogyan működünk, hogyan veszünk részt a közösben. Az egyik legmegrázóbb tanulsága az eddig találkozóknak, hogy…”

Ha kíváncsi vagy folytatásra, olvasd el a Bánki Györggyel való beszélgetést itt

Bánki Gyuri a CCH stábjának tagja.

Hozzászólás

Lelki plusz nélkül nem megy…

Közös nevezőn az univerzummal 🙂 Interjú Fa Nándorral és a hajójával

http://index.hu/video/2017/02/11/fa_nandor_spirit_of_hungary_vendee_globe/