Hozzászólás

“Teszek azért, amit fontosnak tartok, mert nincs más,aki megtegye helyettem.”

A letaglózás után saját élmény a csoportokról, benne a NAGYCSOPORT és ennek posztnak a címe, itt

Hozzászólás

“És most?!” 2020. március 27-28-29.

Szakmailag gyönyörködöm, emberileg le vagyok taglózva. Szubjektív tudósítás, Civil Csoport Hétvége 2017.

tudósított Halász Dóra Veronika.

Hogy miért csak most kerül ide a CCH Blogjába?

Bár nem a CCH-tól, de 2017-től én is le voltam taglózva, és nagyjából most jutottam el odáig, hogy visszatérjek ide. Délután rákerestem a “társadalmi önismeret-“re, és ezt találtam. Köszönet a szerzőnek!

 

Hírdetés
Hozzászólás

A szavannán szaladgáló embert mi segítette? (egy verzió)

Emlékeztetőül: a 2018. március 2-3-4. CCH címe: “Erő, viszonyok”. 2018-as blog-kezdetnek ehhez asszociáltam az alábbiakat. Kicsit kockáztatva, mert még nem olvastam el az egész interjút…

Csányi Vilmos mondja ebben az interjúban: https://24.hu/kozelet/2015/09/24/csanyi-vilmos-orban-nem-erti-ezt-a-viagot/

„Az emberi intelligenciának igen lényeges eleme, hogy képes az absztrakcióra, és az is nyilvánvaló, hogy miért képes. Amikor a szavannán szaladgált, nem a másodfokú egyenletek segítették az életét, hanem a közösség. A közösségfogalom kialakulása pedig egy hatalmas ugrás, amikor olyat tudunk elképzelni, ami nagyobb nálunk, befoglalja ugyan a csoporttagokat, de annál jóval több, előttem is volt, utánam is lesz. Ha van egy közösség, akkor tudom, hogy nálam nagyobb, hatalmasabb, ERŐsebb, segít rajtam, odatartozom. Az evolúcióban azért fejlődött ki ez a képesség, mert ez kellett a túléléshez. Ha már képesek vagyunk így absztrahálni, akkor ezt a hatalmast Istennek is elnevezhetem, vagy szellemnek, vagy ördögnek, abban ezután már semmi különös nincs. Az igazi nagy ugrás tehát az absztrakció képességének a megjelenése, aminek értjük a mozgatóEREJÉT utána a többi csak mese, amit a vallások istenről alkottak.”

Hozzászólás

Interjú a Magyar Narancsban a CCH-ról

15 nap múlva kezdünk, és 20-a hétfőig érdemes még jelentkezni a CCH-ra! Aki mostanában jelentkezik, az lehet a 100-ik ember!

A tegnapi Magyar Narancs-ban a fenti címen jelent meg Legát Tibor több mint két oldalas interjúja Borbándi Jánossal és Bokor Lászlóval a CCH-ról (8-10.o.) .

Így kezdődik:

“Néhány csoport-pszichoterápiában jártas szakember vadidegeneket hívott össze egy három napos rendezvényre. A Civil Csoport Hétvégén közösen, önmagukon keresztül próbálták megérteni, hogyan működik a demokrácia, működhet-e egyáltalán. Az első ilyet 2012-ben rendezték, most a hatodikra készülnek”

Hozzászólás

Szolgálati Közlemény

Kedves Jelentkezők, akik már átutaltátok a részvételi díjat, de nem küldtetek Jelentkezési lapot!

A szállás, az étkezés, a csoport választások miatt mindenképpen vegyétek fel velünk a kapcsolatot!

Hozzászólás

Kis különbségek nagy következményei

“Évek óta benne vagyok a Civil Csoport Hétvége nevű kezdeményezésben, amit tizenvalahány csoportozó kollégával hoztunk össze. Egy ez háromnapos esemény minden tavasszal, amit nem a szakmának, hanem minden kíváncsi civilnek szánunk, aki hajlandó odahozni a „civil énjét”. A dolog arról szól, hogy összegyűlünk, megéljük magunkat társas lényként különböző méretű csoportokban, és tapasztalatokat szerzünk, hogy hogyan működünk, hogyan veszünk részt a közösben. Az egyik legmegrázóbb tanulsága az eddig találkozóknak, hogy…”

Ha kíváncsi vagy folytatásra, olvasd el a Bánki Györggyel való beszélgetést itt

Bánki Gyuri a CCH stábjának tagja.

Hozzászólás

Lelki plusz nélkül nem megy…

Közös nevezőn az univerzummal 🙂 Interjú Fa Nándorral és a hajójával

http://index.hu/video/2017/02/11/fa_nandor_spirit_of_hungary_vendee_globe/

Hozzászólás

Közös nevezők? Mi és Ők…

Közös nevezők, oké, de mit jelent a társadalmi önismeret?

Talán azt, ami az alábbi filmben megtörténik: mi közöm van idegen csoportokhoz?

Mi és Ők…

Hozzászólás

Közös nevezők?

Boldog Új Évet kívánunk a blogolvasónak 2017-re egyfajta (többfajta)  közös nevező (?) jegyében, mert a tavalyi halmazelméleti megközelítés (“Részem az egészben”) után folytatjuk a matekot, és idén “Közös nevezők?” címmel tartjuk meg a Civil Csoport Hétvégét március végén, április elején.

Mindenkit szeretettel várunk, aki vállalja, hogy három napon keresztül személyesen részt vesz egy olyan játékban, egy olyan történetben, amelyben egyszerre lehetünk résztvevői és megfigyelői annak, hogy mi minden történik akkor, amikor emberek (én, te, ő), embercsoportok (mi, ti, ők) kapcsolatba lépnek egymással, és jutni akarnak valamire, pl. közös nevezőre, esetleg másra…

Hozzászólás

Holnap indul a Civil Csoport Hétvége!

Addig pedig el lehet olvasni ezt is: Helyre kell állítani a közösségbe vetett bizalmat.

meg ezt is:

“A résztvevők végül élőképben formálták meg a Ligetvédők logóját, hogy így hangosítsák fel a tiltakozásukat. A Greenpeace közleménye szerint mintegy félezren jöttek össze a demonstrációra.”… Ötszáz fős nagycsoport?

ÉLŐKÉP A VÁROSLIGETBEN

 

és HOZZATOK ESERNYŐT!