Mozgásterápia

Pszichodinamikus mozgás- és táncterápia – a módszerről

Testélményekben és mozdulatokban formálódik legelemibb önérzékelésünk, s kapcsolataink alapmintázata. A test érzékelése és mozgása szüntelenül zajló öntudatlan alkotás: a belső és külső valóságélmény, az egyedüllét és az együttlét megalkotása. Ezzel a testi alkotóerővel dolgozik a pszichodinamikus mozgás- és táncterápia. Eszközei a testtudati munka és az erre épülő mozgásimprovizáció. A testtudati munkában érzékeljük a valóságélmény testi fölépülését, az improvizációban továbbalkotjuk, esetleg újraírjuk azt. Az egyedüli és kapcsolati játékokban szerzett tapasztalatok a pszichodinamikus csoportterápia erőterében telítődnek jelentéssel. A mozgást keretező beszélgetések lehetővé teszik e tapasztalatok tudatosítását, az élménymegosztást és visszajelzést.

Pszichodinamikus mozgás- és táncterápiás csoport a Civil Csoport Hétvégen. A mozgás- és táncterápiás kiscsoportban leképeződnek azok a képességeink és nehézségeink, ahogyan a társadalomban működünk.

Testérzékelésünkben és mozgásunkban is megjelenik:

 a hatalomhoz való viszonyunk

 a hatóerőnk vagy tehetetlenségünk

 bátorságunk vagy félelmeink

 aktivitásunk vagy passzivitásunk

 kapcsolódásunk vagy elszigetelődésünk

 autonómiánk vagy sodródásunk

 valós érzékelésünk és illúzióink

A mozgás- és táncterápiás kiscsoport szűkebb körében lehetőség van a civil élet és a nagy- és középcsoportokon szerzett tapasztalatok személyes reflektálására és tovább szövésére mozgásban és szóban is.

Javasoljuk mozgásra alkalmas, kényelmes ruha viselését!

Hírdetés
%d blogger ezt szereti: